Volume creëren met de juiste droogtechnieken

Volume creëren met de juiste droogtechnieken

Volume in je haar krijgen kan een uitdaging zijn, vooral als je fijn of dun haar hebt. Maar met de juiste droogtechnieken kun je een indrukwekkend volume creëren. In dit artikel bespreken we enkele van deze technieken en geven we tips over hoe je ze het beste kunt toepassen.

De juiste voorbereiding

Voordat je begint met drogen, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Dit betekent dat je een volumiserende shampoo en conditioner moet gebruiken. Deze producten bevatten speciale ingrediënten die je haar vanaf de wortels optillen, waardoor het meer volume krijgt.

Gebruik een ronde borstel

Een ronde borstel kan wonderen doen voor het creëren van volume. Terwijl je je haar droogt, gebruik je de borstel om je haar vanaf de wortels op te tillen. Dit helpt om volume te creëren en geeft je haar een mooie, volle look.

Gebruik de juiste droogtechniek

De manier waarop je je haar droogt, kan een groot verschil maken in hoeveel volume je kunt creëren. Hier zijn een paar fohn technieken die je kunt proberen:

  • Upside-down drogen: Dit is een eenvoudige maar effectieve techniek. Je buigt gewoon voorover zodat je haar naar beneden hangt, en dan droog je het in deze positie. Dit helpt om volume te creëren bij de wortels.
  • Gebruik een diffuser: Een diffuser is een hulpstuk voor je föhn dat de luchtstroom verspreidt. Dit helpt om je haar gelijkmatig te drogen en creëert meer volume.
  • Cool shot: De meeste föhns hebben een ‘cool shot’ knop. Dit blaast koele lucht uit, wat helpt om je haarstijl te fixeren en volume te behouden.
    .

Gebruik volumiserende producten

Er zijn veel producten op de markt die speciaal zijn ontworpen om volume te creëren. Deze omvatten mousses, sprays en poeders. Het is belangrijk om deze producten correct te gebruiken – meestal betekent dit dat je ze aanbrengt op vochtig haar voordat je het droogt.

Voorbereiding, borstel en droogtechniek

Volume creëren met de juiste droogtechnieken is niet zo moeilijk als het lijkt. Met de juiste voorbereiding, het gebruik van een ronde borstel, het toepassen van de juiste droogtechnieken en het gebruik van volumiserende producten, kun je een indrukwekkend volume in je haar creëren. Het belangrijkste is om te experimenteren en te zien wat voor jou werkt. En vergeet niet, oefening baart kunst!

Ontdek meer over haarverzorging bij  Uitstekende.