Fohn technieken voor het perfecte kapsel

Fohn technieken voor het perfecte kapsel

De juiste fohn technieken kunnen het verschil maken tussen een goed en een geweldig kapsel. Of je nu streeft naar een gladde, strakke look of een volumineuze, levendige stijl, de manier waarop je je föhn gebruikt, kan een grote impact hebben op het eindresultaat. In dit artikel zullen we enkele van de beste föhn technieken delen om je te helpen het perfecte kapsel te bereiken.

De basis van föhnen

Voordat we ingaan op specifieke technieken, is het belangrijk om de basisprincipes van het föhnen te begrijpen. Ten eerste, het is essentieel om je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn. Dit kan worden bereikt door een hittebeschermende spray te gebruiken voordat je begint met föhnen. Ten tweede, het is belangrijk om je föhn op de juiste temperatuur in te stellen. Te heet kan je haar beschadigen, terwijl te koud het droogproces kan vertragen.

fohnen voor volume

Techniek 1: Föhnen voor volume

Als je op zoek bent naar een kapsel met veel volume, dan is de juiste föhn techniek cruciaal. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 • Begin met het drogen van je haar tot het ongeveer 80% droog is.
 • Gebruik een ronde borstel om je haar op te tillen terwijl je föhnt.
 • Föhn je haar in secties, beginnend bij de wortels en werkend naar de uiteinden.
 • Gebruik de koele stand op je föhn om je stijl te fixeren en extra volume toe te voegen.
  .
fohnen voor gladde look

Techniek 2: Föhnen voor een gladde look

Als je streeft naar een gladde, strakke look, dan is de föhn techniek iets anders. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 • Begin met het drogen van je haar tot het ongeveer 70% droog is.
 • Gebruik een platte borstel om je haar glad te strijken terwijl je föhnt.
 • Föhn je haar in secties, beginnend bij de wortels en werkend naar de uiteinden.
 • Gebruik de koele stand op je föhn om je stijl te fixeren en glans toe te voegen.
  .

De juiste fohn kiezen

Niet alle fohns zijn gelijk gemaakt. Het kiezen van de juiste föhn kan een groot verschil maken in de effectiviteit van je föhn technieken. Enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van een fohn zijn de wattage, de temperatuurinstellingen, en of het een ionische of keramische fohn is. Een goede keuze is de föhn van Shark Fohn.

Voor wie op zoek is naar topkwaliteit zonder te diep in de buidel te tasten, is het raadzaam om alert te blijven op een Shark Fohn aanbieding, waardoor je jezelf een premium haardroger kunt gunnen voor een aantrekkelijke prijs. Goed gereedschap is immers het halve werk, en met de juiste haardroger kan je haar er elke dag stralend en gezond uitzien.

Bereik het perfecte kapsel

Fohn technieken voor het perfecte kapsel

De juiste fohn technieken helpen je om het perfecte en uitstekende kapsel te bereiken, of je nu streeft naar volume of een gladde look. Door je haar te beschermen tegen hitte, de juiste föhn te kiezen, en de juiste technieken te gebruiken, kun je een professioneel ogend kapsel bereiken in het comfort van je eigen huis. Vergeet niet dat oefening kunst baart, dus blijf experimenteren met verschillende technieken tot je de uitstekende look vindt die bij jou past.

Ontdek meer over haarverzorging bij  Uitstekende.