Waarvoor rood licht therapie?

Waarvoor rood licht therapie?

Rood licht therapie is een vorm van behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van specifieke golflengtes van rood licht. Deze therapie staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen en wordt daarom steeds vaker toegepast. In dit artikel zullen we ingaan op de werking van rood licht therapie en welke toepassingen het heeft. Ook ontdek je waarvoor rood licht therapie gebruikt wordt en welke voordelen het biedt.

Belangrijkste Punten:

 • Rood licht therapie is een behandeling met vele gezondheidsvoordelen.
 • Het maakt gebruik van specifieke golflengtes van rood licht.
 • Rood licht therapie kan helpen bij huidverbetering en pijnverlichting.
 • De therapie heeft diverse effecten op het lichaam en de geest.
 • Rood licht therapie wordt steeds vaker toegepast vanwege de bewezen resultaten.

Rood licht therapie voor huidverbetering

Rood licht therapie is een effectieve methode voor diverse huidaandoeningen. Het stimuleert de bloedcirculatie en bevordert de collageenproductie, waardoor de huid er gezonder en jonger uitziet. Deze therapie kan ook helpen bij het verminderen van acne, eczeem en psoriasis.

Een studie uit 2014 heeft aangetoond dat rood licht therapie kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Deelnemers aan de studie die rood licht therapie kregen, hadden na 12 weken een significant gladdere huid dan deelnemers die een placebo behandeling ontvingen.

Naast deze voordelen kan rood licht therapie ook bijdragen aan het genezingsproces van wonden. De therapie helpt bij het stimuleren van de aanmaak van nieuwe cellen, het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen.

Behandeling van huidaandoeningen met rood licht therapie

Rood licht therapie kan ingezet worden bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en psoriasis. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huidstructuur verbetert. Hierdoor wordt de huid beter in staat gesteld om te genezen.

Een onderzoek uit 2013 heeft aangetoond dat rood licht therapie kan helpen bij het verminderen van de ernst van psoriasis. Na 10 weken therapie, hadden deelnemers aan het onderzoek een significante vermindering van de symptomen van psoriasis.

huidaandoeningen behandelen met rood licht therapie

Gezondheidsvoordelen van rood licht therapie voor de huid

De voordelen van rood licht therapie voor de huid zijn talrijk. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidstructuur en het verminderen van acne. Daarnaast kan het ook ingezet worden bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis.

Een ander voordeel van rood licht therapie is dat het de celvernieuwing bevordert. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de huid. Bovendien kan het de huid ook helpen beschermen tegen schadelijke UV-straling.

Al met al heeft rood licht therapie tal van gezondheidsvoordelen voor de huid. Met regelmatige behandeling kan de huid er gezonder, jonger en stralender uitzien.

Rood licht therapie voor pijnverlichting

Een van de meest onderzochte toepassingen van rood licht therapie is voor pijnverlichting. De helende werking van rood licht kan namelijk ontstekingen verminderen, wat de pijnklachten kan verminderen. Deze vorm van therapie kan bijdragen aan de behandeling van chronische pijn, zoals rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat rood licht therapie effectief kan zijn bij het verminderen van pijn. Een studie uit 2014 wees bijvoorbeeld uit dat patiënten met fibromyalgie, een aandoening die gepaard gaat met chronische pijn, baat hadden bij deze vorm van therapie.

pijnverlichting rood licht therapie

Rood licht therapie kan ook ingezet worden bij de behandeling van sportblessures, omdat het herstelproces kan worden versneld. Het kan de doorbloeding verbeteren en de productie van endorfine stimuleren, een natuurlijke pijnstiller die het lichaam aanmaakt.

Naast de pijnverlichtende werking, zijn er aanwijzingen dat rood licht therapie het immuunsysteem kan versterken. Een verbeterd immuunsysteem kan bijdragen aan een sneller herstel van het lichaam.

Werking van rood licht therapie

De werking van rood licht therapie is gebaseerd op het gebruik van specifieke golflengtes van rood licht die door de huid worden geabsorbeerd. Deze golflengtes activeren de energieproductie in de cellen, wat leidt tot diverse positieve effecten op het lichaam en de geest.

Rood licht therapie bevordert bijvoorbeeld de productie van collageen, een eiwit dat belangrijk is voor de structuur en elasticiteit van de huid. Daarnaast verbetert rood licht therapie de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen wordt verhoogd. Hierdoor kan de huid beter herstellen en vernieuwen.

Een ander effect van rood licht therapie is de ontstekingsremming. Het kan ontstekingen verminderen en zo bijdragen aan de behandeling van diverse aandoeningen, zoals acne, eczeem en psoriasis. Bovendien heeft rood licht therapie een positief effect op de productie van endorfine, een lichaamseigen stof die zorgt voor een gevoel van ontspanning en welzijn.

“Rood licht therapie maakt gebruik van specifieke golflengtes van rood licht die de energieproductie in de cellen stimuleren.”

De werking van rood licht therapie is dus veelzijdig en kan bijdragen aan verschillende aspecten van de gezondheid en het welzijn. Door de energieproductie in de cellen te stimuleren en diverse lichaamsprocessen te verbeteren, kan rood licht therapie helpen bij het verminderen van pijnklachten, het herstellen van wonden en het verbeteren van de huid- en haarstructuur.

Toepassingen van rood licht therapie

Rood licht therapie heeft verschillende toepassingen en wordt steeds vaker gebruikt vanwege de vele voordelen die het biedt. Ontdek hieronder enkele van de meest voorkomende toepassingen:

 • Huidverbetering: Rood licht therapie kan helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het kan ook ingezet worden bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis.
 • Pijnverlichting: Rood licht therapie kan bijdragen aan de behandeling van chronische pijn, zoals rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn.
 • Wondgenezing: Rood licht therapie kan de genezing van wonden versnellen en kan ook helpen bij de behandeling van ontstekingen en infecties.
 • Haargroei: Rood licht therapie kan de haargroei bevorderen en kan helpen bij haarverlies of dunner wordend haar.
 • Verbeteren van stemming en slaap: Rood licht therapie kan helpen bij het reguleren van de slaapcyclus en kan ook bijdragen aan het verbeteren van de stemming. Het wordt daarom vaak gebruikt bij de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en depressie.
 • Cosmetische toepassingen: Rood licht therapie wordt ook steeds vaker gebruikt in de cosmetische industrie vanwege de vele voordelen voor de huid. Het kan helpen bij het verminderen van pigmentatie, het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.

Effecten van rood licht therapie

De effecten van rood licht therapie zijn uitgebreid onderzocht en bewezen. Het is niet alleen effectief bij het verbeteren van de huid en het verlichten van pijnklachten, maar heeft ook diverse andere positieve effecten op het lichaam en de geest.

Herstelproces van blessures versnellen

Rood licht therapie kan ook helpen bij het herstelproces van blessures. Het stimuleert namelijk de aanmaak van nieuwe cellen en bevordert de groei van bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat beschadigde weefsels sneller kunnen herstellen.

Productie van endorfine stimuleren

Endorfine is een natuurlijke pijnstiller en zorgt voor een gevoel van ontspanning en geluk. Rood licht therapie kan de productie van endorfine stimuleren, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming.

Immuunsysteem versterken

Rood licht therapie kan ook het immuunsysteem versterken. Het stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, die een belangrijke rol spelen bij de afweer van ziektes en infecties.

Verbetering slaap

Rood licht therapie kan ook bijdragen aan een betere slaap. Het kan helpen bij het verminderen van slapeloosheid en het verbeteren van de kwaliteit van de slaap. Dit komt doordat het rode licht van de infrarood therapie lamp de productie van melatonine kan stimuleren, wat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de slaap.

Al met al heeft rood licht therapie dus diverse effecten op het lichaam en de geest. Het is dan ook een veelzijdige therapie die op veel verschillende manieren ingezet kan worden.

FAQ

Waarvoor wordt rood licht therapie gebruikt?

Rood licht therapie wordt gebruikt voor huidverbetering, pijnverlichting, behandeling van wonden, stimulering van haargroei, verbetering van stemming en slaap, en in de cosmetische industrie.

Wat zijn de voordelen van rood licht therapie?

De voordelen van rood licht therapie zijn onder andere verminderde acne, verbeterde huidstructuur, verminderde rimpels en fijne lijntjes, behandeling van huidaandoeningen, verlichting van chronische pijn, versneld herstelproces bij blessures, stimulering van endorfineproductie en versterking van het immuunsysteem.

Hoe werkt rood licht therapie?

Rood licht therapie werkt door specifieke golflengtes van rood licht te gebruiken, die de energieproductie in cellen stimuleren. Dit heeft positieve effecten op onder andere collageenproductie, bloedcirculatie en ontstekingsremming.