De structuur van Cambridge Engels niveaus uitgelegd

De structuur Cambridge Engels uitgelegd

Structuur Cambridge English uitgelegd

Engels is een wereldtaal die in veel landen wordt gesproken en geschreven. Het beheersen van deze taal kan veel deuren openen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Een van de meest erkende en gerespecteerde methoden om je Engelse taalvaardigheid te beoordelen en te verbeteren, is via de Cambridge Engels niveaus. Maar wat houden deze niveaus precies in? In dit artikel leggen we de structuur van de Cambridge Engels niveaus uit.

Cambridge Engels lerenWat zijn de Cambridge Engels niveaus?

De Cambridge Engels niveaus zijn een reeks examens die zijn ontworpen om de Engelse taalvaardigheid van een persoon te beoordelen. Ze worden beheerd door Cambridge Assessment English, een afdeling van de Universiteit van Cambridge. De examens zijn ontworpen om een gedetailleerd inzicht te geven in de vaardigheden van een persoon in het Engels, variërend van beginnersniveau (A1) tot gevorderd niveau (C2).

De structuur van de Cambridge Engels niveaus

De Cambridge Engels niveaus zijn gebaseerd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR), een internationaal erkende standaard voor het beschrijven en meten van taalvaardigheid. De niveaus zijn als volgt:

  • A1: Beginner – Dit is het laagste niveau van taalvaardigheid. Mensen op dit niveau kunnen basiszinnen begrijpen en gebruiken, en zichzelf en anderen introduceren.
  • A2: Elementary – Op dit niveau kunnen mensen zinnen en veelgebruikte uitdrukkingen begrijpen die verband houden met gebieden van directe relevantie.
  • B1: Intermediate – Mensen op dit niveau kunnen de hoofdpunten begrijpen van duidelijke standaardinput over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op werk, school, vrije tijd, enz.
  • B2: Upper Intermediate – Op dit niveau kunnen mensen complexe teksten begrijpen over zowel concrete als abstracte onderwerpen, inclusief technische discussies in hun specialisatie.
  • C1: Advanced – Mensen op dit niveau kunnen een breed scala aan veeleisende, langere teksten begrijpen en de impliciete betekenis herkennen.
  • C2: Proficiency – Dit is het hoogste niveau van taalvaardigheid. Mensen op dit niveau kunnen vrijwel alles wat ze lezen of horen gemakkelijk begrijpen.

Wil je ook jouw Engels verbeteren en een erkend certificaat halen? Volg dan de hoog aangeschreven Cambridge English Rotterdam cursussen en behaal je certificaten.

Het belang van de Cambridge Engels niveaus

De Cambridge Engels niveaus zijn niet alleen nuttig voor het beoordelen van je eigen taalvaardigheid, maar ze worden ook wereldwijd erkend door werkgevers, universiteiten en overheidsinstanties. Ze kunnen je helpen om je carrière te verbeteren, toegang te krijgen tot onderwijs en zelfs om te emigreren naar een ander land.

Volgens een onderzoek van Cambridge Assessment English hebben meer dan 20.000 organisaties wereldwijd de Cambridge Engels examens erkend. Dit omvat bedrijven zoals BMW, American Express en Coca-Cola, evenals universiteiten zoals Harvard, Yale en de Universiteit van Cambridge zelf.

De structuur Cambridge Engels uitgelegdEngelse taalvaardigheid verbeteren: Masterclass English

De Cambridge Engels niveaus bieden een duidelijke en gestructureerde manier om je Engelse taalvaardigheid te beoordelen en te verbeteren. Of je nu een beginner bent of een gevorderde spreker, er is een niveau dat past bij jouw vaardigheden en doelen. Door een Cambridge Engels examen af te leggen, kun je niet alleen je taalvaardigheid verbeteren, maar ook je kansen op succes in je carrière en je leven in het algemeen vergroten.

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je Engelse taalvaardigheid, overweeg dan om een cursus Engels Rotterdam te volgen bij Masterclass English. Ze bieden een breed scala aan uitstekende cursussen op alle niveaus, van beginner tot gevorderd, en kunnen je helpen om je doelen te bereiken.