Beestachtig leuke tijd: top dierentuinen en wildparken

Beestachtig leuke tijd: top dierentuinen en wildparken

Als je op zoek bent naar een dag vol plezier en avontuur, dan zijn dierentuinen en wildparken de perfecte bestemming. Ze bieden een unieke kans om dicht bij de natuur te komen en een verscheidenheid aan exotische dieren te zien. In dit artikel belichten we enkele van de beste dierentuinen en wildparken in Nederland.

1. Artis, Amsterdam

Artis is de oudste dierentuin van Nederland en biedt een thuis aan meer dan 900 diersoorten. Van leeuwen en tijgers tot pinguïns en vlinders, er is voor ieder wat wils. Bovendien heeft Artis ook een planetarium, een aquarium en een botanische tuin.

2. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is een van de mooiste dierentuinen van Europa. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, zoals het Aziatisch moeras, de Afrikaanse savanne en het Amazonegebied. Blijdorp is ook bekend om zijn succesvolle fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten.

3. Burgers’ Zoo, Arnhem

Burgers’ Zoo staat bekend om zijn ecodisplays, waar dieren in hun natuurlijke omgeving worden getoond. Bezoekers kunnen door de Bush wandelen, een tropisch regenwoud, of de Ocean verkennen, een gigantisch zeeaquarium. De Desert en de Mangrove zijn ook een bezoek waard.

4. Wildlands Adventure Zoo, Emmen

Wildlands is meer dan een dierentuin, het is een avonturenpark. Bezoekers kunnen op safari gaan in de Serenga, een boottocht maken door de jungle van de Rimbula of de ijzige vlaktes van de Nortica verkennen. Wildlands biedt een unieke en interactieve ervaring.

5. Apenheul, Apeldoorn

Apenheul is een gespecialiseerd primatenpark waar meer dan 35 soorten apen vrij rondlopen. Het park heeft ook een educatief centrum waar bezoekers meer kunnen leren over de bescherming van apen en hun natuurlijke habitat.

Voordelen van een bezoek aan dierentuinen en wildparken

Dierentuinen en wildparken bieden niet alleen plezier en entertainment, maar hebben ook verschillende voordelen:

  • Ze bieden educatieve ervaringen voor kinderen en volwassenen.
  • Ze dragen bij aan het behoud van bedreigde diersoorten.
  • Ze stimuleren respect en waardering voor de natuur en het dierenrijk.

Dagje uit voor gezin

Dierentuinen en wildparken zijn geweldige plekken om te bezoeken voor zowel kinderen als volwassenen. Ze bieden een unieke kans om dicht bij de natuur te komen en een verscheidenheid aan exotische dieren te zien. Bovendien dragen ze bij aan het behoud van bedreigde diersoorten en bieden ze waardevolle educatieve ervaringen. Of je nu kiest voor Artis, Blijdorp, Burgers’ Zoo, Wildlands of Apenheul, je bent verzekerd van een beestachtig leuke tijd.

Als je op zoek bent naar meer informatie over dierentuinen en wildparken in Nederland, bezoek dan de website van Uitstekende voor meer tips.